

Co wyróżnia suplement diety Szafran
optymalna ilość ekstraktu z szafranu
dla zachowania równowagi emocjonalnej
dodatek piperyny zwiększa biodostepność
krocyny zawartej w ekstrakcie
Zawiera standaryzowany ekstrakt z szafranu
z określoną zawartością substancji czynnej krocyny
Właściwości
Szafran pomaga zachować stan równowagi emocjonalnej. Jest też stosowany jako składnik wpływający na poprawę nastroju. Piperyna wspiera wchłanianie substancji aktywnych z roślin1. Czy wiesz, że ... 30 mg szafranu dziennie stosowane przez 6 lub 8 tygodni wspiera dobry nastrój.
1.Akhondzadeh et. al. (2007). Progress in Neuro-Psychopharmacology and Biological Psychiatry, 31(2), 439–442. Moshiri, E.et. al. (2006). Phytomedicine, 13(9–10), 607–611. Meghwal, M., & Goswami, T. K. (2013). Phytotherapy Research, 27(8), 1121–1130.
Składniki
Składniki aktywne: | 1 kapsułka dziennie: | ||||||||
|
|||||||||
1. odpowiada min. 30 mg surowca 2. odpowiada min. 50 mg surowca
Składniki:
substancja przeciwzbrylająca: celuloza, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza; ekstrakt z szafranu (znamiona) (Crocus sativus L.) standaryzowany na zawartość krocyny, ekstrakt pieprzu czarnego (owoce) (Piper nigrum)standaryzowany na zawartość piperyny.
Poznaj najważniejsze składniki:
Szafran
w odpowiedniej ilości wspiera proces relaksacji, utrzymania równowagi emocjonalnej oraz działa korzystnie na utrzymanie dobrego nastroju.
Piperyna
piperyna zawarta w pieprzu czarnym wspiera wchłanianie substancji aktywnych z roślin.*
* Meghwal, M. & Goswami, T. K. Phytotherapy Research 27, 1121–1130 (2013).
Przeczytaj przed użyciem
Sposób stosowania
Osoba dorosła 1 kapsułka raz dziennie w trakcie posiłku
To musisz wiedzieć
1 kapsułka dziennie
w trakcie posiłku
Przeciwwskazanie
Osoby mające nadwrażliwość na składniki preparatu powinny przed spożyciem skonsultować się z lekarzem
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Pytania i odpowiedzi
Opinie użytkowników
Inne z tej kategorii
Często kupowane razem
Zobacz także