Baza składników dla produktu MioHashin 60 kaps. Mio + 30 kaps. Hashin

Lista składników

B

Bakopa drobnolistna

Bakopa drobnolistna

w odpowiednich ilościach wpływa korzystnie na funkcje poznawcze, koncentrację i pamięć.

K

Kadzidłowiec indyjski (Boswellia serrata)

Kadzidłowiec indyjski (Boswellia serrata)

wyniki badań wskazują na istotny wpływ kadzidłowca indyjskiego w utrzymaniu równowagi procesów zapalnych.1

1. Siddiqui, M. Z. Indian J Pharm Sci 73, 255–261 (2011).

M

Mioinozytol

Mioinozytol

ważny składnik komórek, ale także przekaźników w szlakach hormonalnych. Mioinozytol jest znany z wielu funkcji, m. in. wpływu na transport glukozy do komórek(Nordio & Proietti, 2015)

N

N-acetylo-cysteina

N-acetylo-cysteina

organiczny związek, pochodna aminokwasu- L-cysteiny. NAC jest metabolizowana w wątrobie, organiczny związek, pochodna aminokwasu- L-cysteiny. NAC jest metabolizowana w wątrobie, w efekcie czego dochodzi do powstawania glutationu, silnego, naturalnego przeciwutleniacza

S

Selen

Selen

pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i ochronie komórek organizmu przed niekorzystnym wpływem stresu oksydacyjnego. Selen wpływa na zachowanie zdrowych włosów oraz prawidłowego przebiegu spermatogenezy. Ponadto pomaga we właściwym funkcjonowaniu tarczycy, co ma wpływ na prawidłowy rozwój układu nerwowego dziecka i może odpowiadać za jego inteligencję w przyszłości.1

1. Pemberton, Franklyn & Kilby. Minerva Ginecol 367–78 (2005)

W

Witamina B 1

Witamina B1

pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych. Ponadto tiamina przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, m.in. komórek macierzystych mieszków włosowych i komórek skóry.

Witamina D

Witamina D

pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i mięśniowego. Wpływa na normalizację procesów zapalnych oraz bierze udział w procesie podziałów komórkowych.1 Ponadto zwiększa wchłanianie wapnia z diety, przyczyniając się do utrzymania zdrowych zębów i kości.

1. Mousa, A., Misso, M., Teede, H., Scragg, R. & de Courten, B. BMJ 6, (2016).