Baza składników dla produktu Insuresin 30 sasz.+ 60 kaps.

Lista składników

B

Berberyna

Berberyna

korzystnie wpływa na gospodarkę węglowodanową i redukuje trójglicerydy. Wykazuje również działanie antyoksydacyjne i zwiększa ekspresję receptorów insulinowych.

C

ZN

Cynk

pomaga w utrzymaniu prawidłowych parametrów płodności i funkcji rozrodczych, odpowiedniego poziomu testosteronu oraz prawidłowej syntezy DNA. Wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz wykazuje właściwości przeciwutleniające. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.

I

Imbir

Imbir

w odpowiedniej ilości wspomaga łagodzenie uczucia mdłości i nudności. Co więcej odpowiednich ilościach posiada właściwości przeciwutleniające i wpływające na równowagę procesów zapalnych oraz wspiera naturalną odporność organizmu. Imbir jest ceniony także ze względu na wpływ na metabolizm węglowodanów.1

1.Huang, F. Y., Deng, T., Meng, L. X. & Ma, X. L. Medicine 98, e15054 (2019)

Inulina

Inulina

to naturalny błonnik prebiotyczny, który odgrywa istotną rolę dla zdrowia jelit i ogólnego funkcjonowania organizmu. Jest polisacharydem, który występuje naturalnie w wielu roślinach, takich jak cykoria, topinambur, por, cebula, czosnek czy banany. Może być także pozyskiwana jako ekstrakt z korzeni cykorii lub syntetyzowana na skalę przemysłową - tym sposobem możliwe jest stosowanie jako dodatek do żywności. 

W

Witamina B 12

Witamina B12

bierze udział w procesie podziału komórek, co jest istotne dla wzrastania płodu oraz wzrostu cebulki włosa, komórek skóry i paznokci. Witamina B12 wpływa na prawidłowe działanie układu odpornościowego, a także wspiera utrzymanie prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz metabolizmu homocysteiny, co ma korzystny wpływ na przebieg ciąży i zdrowie dziecka.1

1. Bomba-Opoń, Hirnle, Kalinka & Seremak-Mrozikiewicz. Ginekologia i Perinatologia Praktyczna 2, 210–214 (2017).

Witamina D

Witamina D

pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i mięśniowego. Wpływa na normalizację procesów zapalnych oraz bierze udział w procesie podziałów komórkowych.1 Ponadto zwiększa wchłanianie wapnia z diety, przyczyniając się do utrzymania zdrowych zębów i kości.

1. Mousa, A., Misso, M., Teede, H., Scragg, R. & de Courten, B. BMJ 6, (2016).